Baby’s en kinderen

Een kind overlijd.
Een kind verliezen is vreselijk, naast alle emoties moet er veel worden geregeld. Soms is het overlijden verwacht en hoor je  tijdens de zwangerschap dat je kindje niet levensvatbaar is. Soms komt het overlijden van een kind geheel onverwacht. In alle gevallen is het heel belangrijk dat er iemand naast  u staat die u kan vertellen wat er allemaal mogelijk is. Iemand die de tijd neemt en die bekent is met alle mogelijkheden. Voor alle kinderen zorg ik samen met u voor een gepast afscheid, of uw kindje nu te vroeg geboren werd, de zwangerschap voldragen werd of uw kind al langer tijd op deze wereld was.

Kinderen blijven achter.
Als er iemand binnen het gezin is overleden en er zijn (klein)kinderen bij betrokken dan is het belangrijk hen te betrekken. Bijvoorbeeld bij het opbaren( als ze dit willen) maar ook bij de voorbereidingen van het afscheid en op de dag van het afscheid. Daarna breekt er voor hen net als voor de andere betrokken een periode aan van zoeken hoe weer door te gaan, maar ook hoe om te gaan met rouw.
Ook hierin kan ik u tot steun zijn. Ik heb diverse materialen om het gesprek aan te kunnen gaan met de kinderen van elke leeftijd. Praatplaten, boeken voor de kinderen waar ze hun herinneringen in kunnen schrijven, kunnen plakken of kleuren. Maar ook voor de volwassenen heb ik boeken die hen kunnen helpen om de kinderen te begeleiden.